Siirry pääsisältöön

Söpö istutusmoka ja kissan loputon nälkä

Kun alkukesästä istutin parvekekukkia, käytin hyödyksi vanhaa multaa, johon olin huonolla menestyksellä yrittänyt istuttaa popcornin jyviä. Jyvät eivät itäneet, mutta en tahtonut heittää hyvää multaa hukkaan, joten otin ne jyvineen päivineen uusiokäyttöön. Lopputulos on tämä:


Kukkien kasvu on ollut heikonlaista, mutta popparit kasvavat sitäkin paremmin. Samakos tuo, kunhan joku menestyy.

Meillä kasvaa muukin kuin vihreä. Nimittäin Eowyn. Steriloinnin jälkeen se rupesi lihomaan hirveästi ja nyt lapset huomauttelevat, ettei sillä ole paljon maavaraa jäljellä. 


Siirryin kyllä heti leikkautuksen jälkeen steriloiduille kissoille tarkoitettuun ruokaan, mutta silti se lihoo ja ruokahalu on hurja. 

Luulen, että ruokahalu on suuri siitäkin syystä, että se oli alipainoinen tullessaan meille. Tiesin kasvattajan entuudestaan ja hän on eläinrakas ihminen, mutta hänellä on myös suuri määrä nälkäisiä suita ympärillään ja kädet täynnä tekemistä. Eowynilla oli kiljuva nälkä ensihetkestä asti ja minusta tuntuu, että se nälkä on enemmän psyykkistä kuin fyysistä.

Maalla kissanpennuista kyllä välitetään, mutta usein siellä myös luotetaan liikaa siihen, että kyllä emo ja luonto hoitaa. Suuressa pentueessa tahtoo olla niin, että "luonto hoitaa" riittämättömän ravinnon supistamalla ravinnontarvetta eli näännyttämällä pienimmät hengiltä. 


Tämä kuva Togosta on sopivan kesäinen tähän loppuun. Hyvää juhannusta kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

7x halpa arkiruoka: riisipuuro ja karjalanpiirakat

Oletko koskaan miettinyt, miksi arjen ruokahuollon pitää nykyään olla niin vaikeaa? Ravintosuosituksista on tullut uskonto, josta poikkeaminen herättää meissä - etenkin lapsiperheen äideissä - kytevän kroonisen syyllisyyden. Ajatella, että vielä 80-luvulla voitiin kattaa pöytään kattilallinen riisipuuroa ja kutsua sitä lounaaksi! Riisipuuro on herkullista, täyttävää, sitä voi syödä monella tapaa, esim. kaneli-sokerin tai kiisselin tai vaikka hillosilmän kanssa, ja se on halpaa. Moni pelkää riisipuuron keittämistä, mutta todellisuudessa sekin on naurettavan helppoa, kun muistaa että riisipuuron voi helpoimmillaan jopa hauduttaa kypsäksi. Sitä ei tarvitse kiehuttaa hurjana ryöppynä yli äyräiden! Lopun puurosta voi hyödyntää riisipiirakoiden tai rostisten tekoon. 

7x halpa arkiruoka: penninvenyttäjän risotto

Kuvassa currylla maustettu vegaaniversio, lihaisaan penninvenyttäjän risottoon voi laittaa jauhelihaa. Kahdelle ihmiselle tehtäessä riittää 150g nauta-sika jauhelihaa, jolloin lopun paketista voi hyödyntää vaikka makaronilaatikkoon. 300g jauhelihapaketista piti lähikaupassa pulittaa 2.09e ja vaikka hinta nousisikin, tämä on silti todella halpa ruoka. Lihaisa penninvenyttäjän risotto kahdelle: Riisiä 150g jauhelihaa (Tilkka ruokakermaa)  Mausteet (suola ja mustapippuri riittävät hyvin) Keitä riisiä kahdelle paketin ohjeen mukaan. Paista jauheliha. Sekoita jauheliha valutettuun riisiin ja mausta. Ruokakermakaan ei ole välttämätön. Lihan rasva tuo ruokaan kosteutta.  Vegaani penninvenyttäjän risotto: Riisiä Soijasuikaleita Kauraruokaa Mausteita (esim. currya ja suolaa) Keitä riisiä paketin ohjeen mukaan. Valmista soijasuikaleet pussin ohjeen mukaan. Sekoita aineet, lisää kauraruokaa ja mausteet. Vegeversioon suosittelen kauraruokaa, koska soijasuikaleista ei irtoa rasvaa kostukkeeksi. Jos

Arkikuvia

Ihmisiä ei kiinnosta omituiset blogit ja raja omituisen ja normaalin välillä tuntuu etenkin meidän yli nelikymppisten naisten keskuudessa olevan kauhean matalalla. Miksi sitten on niin tärkeää olla kiinnostava? Koska se yksinpuhelu on loppujen lopuksi aika tylsää. Jos ollaan ihan rehellisiä niin myönnetään, että meistä jokainen kaipaa vertaiseläjää. Ei sen aina tukea tarvitse olla, mutta sellaista ihmistä, johon voi samaistua ja joka samaistuu meihin. Meistä umpimielisinkin - ainakin heikkona hetkenä - kaipaa kuulijaa. Aiemmat blogini ovat yhtä lukuunottamatta olleet muiden mielestä omituisia. Niissä on käsitelty syviä aiheita tai julkaistu runoja tai kerrottu unista. Kaikista ylläpitämistäni blogeista yksi arkipäiväinen blogi on ainoa, joka sai suuremmalta yleisöltä palautetta, siispä tästäkin tulee arkiblogi, vaikka sisällytän tähän ajoittain muutakin. Runojani vaikka. Eivät ne kaikki ole outoja. Katsokaa nyt tätäkin: Iso osa blogiani tulee olemaan lemmikit ja