Siirry pääsisältöön

Koiranpennun elämää osa 8: pentu 13vk, sisäsiisteyden perusoppi käyty, hihnaharjoittelu edessä

Epäilin, ettei Hela opi sisäsiistiksi 4kk:n ikään mennessä, kuten aiemmat koirani, mutta nyt oppimisessa onkin tehty merkittävä harppaus eteenpäin. Pidätyskyky on yhä todella huono, mutta Hela on oppinut osoittamaan milloin sillä on kakkahätä. Se siis pyytää selvästi ulos. 

Pissavahinkojakin on tapahtunut viime aikoina vain kerran päivässä, silloin, kun olen ollut töissä. Muuten on tullut vain pidätyskyvyttömyydestä johtuvia pikku tippoja ulos lähtiessä. Hela yrittää kovasti pidättää, mutta rakko valuttaa lattialle ennen kuin ehdin viemään sen ulos. 

Ulkoillessa flexi ei enää riitä. Nyt Helalla on vauhtia niin paljon, että se kipittää flexin kantamattomiin ja vaijeri tökkää, kun liikkumavara loppuu. On siis hihnaharjoittelun aika. 

Tämä aiheuttaakin päänvaivaa. Kuinka voin opettaa Helaa, kun minulla on Togo mukana? Aika ei kertakaikkiaan riitä erillisiin lenkkeihin arkipäivisin. Laiska osa minusta haluaisikin antaa sen vetää, kunnes se on tarpeeksi iso vedonestovaljaisiin. Mielenterveyttäni harmittaa, kun en ole koskaan ollut taipuvainen antamaan periksi laiskuudelle, ainakaan mitä tulee lemmikkeihin ja lapsiin. 

Tänään aamulenkki koostuu lyhyestä testiluontoisesta hihnatreenistä ja vapaana juoksemisesta. Katsotaan, miten sujuu. 

Kommentit

 1. Minä oon heti pennusta opettanut, että valjailla saa vetää ja pannalla ei, niin ei ole joka lenkillä tarvinnut välttämättä tehdä hihna löysällä treeniä ainakaan koko matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Togolle olen opettanut saman, mutta Helan kanssa ongelmana on se, että arkipäivisin en pääse tekemään Helan kanssa ainoatakaan pantatreeniä ilman Togoa. Togo on aina mukana, koska erillisiin lenkkeihin on aikaa vain viikonloppuisin. Homma ei siis etene mihinkään suuntaan ellen keksi keinoa kouluttaa Helaa samaan aikaan, kun käytän molempia ulkoilemassa.

   No, ihan älyttömän vaikeaksihan se kouluttaminen on osoittautunut, kun husky hössöttää siinä vieressä. Olenkin päätynyt palaamaan flexin käyttöön ja tässä vaiheessa kasvua yritän opettaa Helan pysymään sopivan etäisyyden päässä flexissä. Jos se on tarpeeksi älykäs oppimaan tämän, siitä voi tulla pysyvästi 'flexikoira'. Koska en halua sen vetävän pyöränkään edellä, flexin käyttö helpottaisi suuresti yhteisiä pyörälenkkejäkin tulevaisuudessa. Mutta katsotaan nyt, mihin ratkaisuun tässä päädytään...

   Kiitos sinulle kommentista!

   Poista
  2. Minullakin on aina ollut alunperin kaunis ajatus, että pennun kanssa käytäisiin yksin kävelyllä, mutta enpä ole minäkään sitä loppupeleissä sitten jaksanut alkaa koiria erikseen ulkoiluttamaan. Vanhemmat koirat ovat vain joutuneet tyytyä siihen, että pentua koulutetaan ja lenkit ovat jonkun aikaa välillä vähän tylsiä. :)

   Poista
  3. Kyllä se niin on, että maalaisjärki on otettava käyttöön. Ja nopeastihan tuo pentu kasvaa ja oppii. Vanhempi koira kyllä kestää sen ajan tylsempiäkin lenkkejä.

   - Arkikuvia

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

7x halpa arkiruoka: penninvenyttäjän risotto

Kuvassa currylla maustettu vegaaniversio, lihaisaan penninvenyttäjän risottoon voi laittaa jauhelihaa. Kahdelle ihmiselle tehtäessä riittää 150g nauta-sika jauhelihaa, jolloin lopun paketista voi hyödyntää vaikka makaronilaatikkoon. 300g jauhelihapaketista piti lähikaupassa pulittaa 2.09e ja vaikka hinta nousisikin, tämä on silti todella halpa ruoka. Lihaisa penninvenyttäjän risotto kahdelle: Riisiä 150g jauhelihaa (Tilkka ruokakermaa)  Mausteet (suola ja mustapippuri riittävät hyvin) Keitä riisiä kahdelle paketin ohjeen mukaan. Paista jauheliha. Sekoita jauheliha valutettuun riisiin ja mausta. Ruokakermakaan ei ole välttämätön. Lihan rasva tuo ruokaan kosteutta.  Vegaani penninvenyttäjän risotto: Riisiä Soijasuikaleita Kauraruokaa Mausteita (esim. currya ja suolaa) Keitä riisiä paketin ohjeen mukaan. Valmista soijasuikaleet pussin ohjeen mukaan. Sekoita aineet, lisää kauraruokaa ja mausteet. Vegeversioon suosittelen kauraruokaa, koska soijasuikaleista ei irtoa rasvaa kostukkeeksi. Jos

7x arjen säästöjä: luovu rahasyöpöistä

Tämä idea voi saada jonkun kiristämään hampaitaan, koska meihin on niin syvään iskostunut se ajatus, että omistaminen on vaurauden ja hyvinvoinnin edellytys.  Ei ole. Esimerkiksi tämä pyhä lehmä, auto, ei vaadi omistamista. Jos asuu kaupungissa, autoa ei tarvitse ollenkaan. Tiedän sen itse, koska maalta kaupunkiin muuttaessa luovuin omasta autosta ja kuukausittainen säästö oli niin konkreettinen, että se oikeasti tuntui. Kun lähdetään lomareissulle tai tarvitsen autoa päiväksi tai pariksi muuten vain, vuokraan sen. Esimerkiksi Scandia Rentiltä saa vuokrattua pienimmän mallin hintaan 56,10e/vrk (100km kilometriraja) tai 68,85e/vrk (rajattomat kilometrit). Jos tämä tuntuu paljolta, laskepas oman auton ylläpitokustannukset ja vielä bensakulut päälle, koska omalla autolla tulee ajettua silloinkin, kun oikeasti ei autokyytiä tarvitsisi. Omasta autosta ei kannata luopua, jos matkustaa monen päivän reissuja monta kertaa vuodessa tai asuu syrjässä, mutta muuten autosta luopuminen on iso säästö

7x halpa arkiruoka: riisipuuro ja karjalanpiirakat

Oletko koskaan miettinyt, miksi arjen ruokahuollon pitää nykyään olla niin vaikeaa? Ravintosuosituksista on tullut uskonto, josta poikkeaminen herättää meissä - etenkin lapsiperheen äideissä - kytevän kroonisen syyllisyyden. Ajatella, että vielä 80-luvulla voitiin kattaa pöytään kattilallinen riisipuuroa ja kutsua sitä lounaaksi! Riisipuuro on herkullista, täyttävää, sitä voi syödä monella tapaa, esim. kaneli-sokerin tai kiisselin tai vaikka hillosilmän kanssa, ja se on halpaa. Moni pelkää riisipuuron keittämistä, mutta todellisuudessa sekin on naurettavan helppoa, kun muistaa että riisipuuron voi helpoimmillaan jopa hauduttaa kypsäksi. Sitä ei tarvitse kiehuttaa hurjana ryöppynä yli äyräiden! Lopun puurosta voi hyödyntää riisipiirakoiden tai rostisten tekoon.