Siirry pääsisältöön

Koiranpennun elämää osa 8: pentu 13vk, sisäsiisteyden perusoppi käyty, hihnaharjoittelu edessä

Epäilin, ettei Hela opi sisäsiistiksi 4kk:n ikään mennessä, kuten aiemmat koirani, mutta nyt oppimisessa onkin tehty merkittävä harppaus eteenpäin. Pidätyskyky on yhä todella huono, mutta Hela on oppinut osoittamaan milloin sillä on kakkahätä. Se siis pyytää selvästi ulos. 

Pissavahinkojakin on tapahtunut viime aikoina vain kerran päivässä, silloin, kun olen ollut töissä. Muuten on tullut vain pidätyskyvyttömyydestä johtuvia pikku tippoja ulos lähtiessä. Hela yrittää kovasti pidättää, mutta rakko valuttaa lattialle ennen kuin ehdin viemään sen ulos. 

Ulkoillessa flexi ei enää riitä. Nyt Helalla on vauhtia niin paljon, että se kipittää flexin kantamattomiin ja vaijeri tökkää, kun liikkumavara loppuu. On siis hihnaharjoittelun aika. 

Tämä aiheuttaakin päänvaivaa. Kuinka voin opettaa Helaa, kun minulla on Togo mukana? Aika ei kertakaikkiaan riitä erillisiin lenkkeihin arkipäivisin. Laiska osa minusta haluaisikin antaa sen vetää, kunnes se on tarpeeksi iso vedonestovaljaisiin. Mielenterveyttäni harmittaa, kun en ole koskaan ollut taipuvainen antamaan periksi laiskuudelle, ainakaan mitä tulee lemmikkeihin ja lapsiin. 

Tänään aamulenkki koostuu lyhyestä testiluontoisesta hihnatreenistä ja vapaana juoksemisesta. Katsotaan, miten sujuu. 

Kommentit

 1. Minä oon heti pennusta opettanut, että valjailla saa vetää ja pannalla ei, niin ei ole joka lenkillä tarvinnut välttämättä tehdä hihna löysällä treeniä ainakaan koko matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Togolle olen opettanut saman, mutta Helan kanssa ongelmana on se, että arkipäivisin en pääse tekemään Helan kanssa ainoatakaan pantatreeniä ilman Togoa. Togo on aina mukana, koska erillisiin lenkkeihin on aikaa vain viikonloppuisin. Homma ei siis etene mihinkään suuntaan ellen keksi keinoa kouluttaa Helaa samaan aikaan, kun käytän molempia ulkoilemassa.

   No, ihan älyttömän vaikeaksihan se kouluttaminen on osoittautunut, kun husky hössöttää siinä vieressä. Olenkin päätynyt palaamaan flexin käyttöön ja tässä vaiheessa kasvua yritän opettaa Helan pysymään sopivan etäisyyden päässä flexissä. Jos se on tarpeeksi älykäs oppimaan tämän, siitä voi tulla pysyvästi 'flexikoira'. Koska en halua sen vetävän pyöränkään edellä, flexin käyttö helpottaisi suuresti yhteisiä pyörälenkkejäkin tulevaisuudessa. Mutta katsotaan nyt, mihin ratkaisuun tässä päädytään...

   Kiitos sinulle kommentista!

   Poista
  2. Minullakin on aina ollut alunperin kaunis ajatus, että pennun kanssa käytäisiin yksin kävelyllä, mutta enpä ole minäkään sitä loppupeleissä sitten jaksanut alkaa koiria erikseen ulkoiluttamaan. Vanhemmat koirat ovat vain joutuneet tyytyä siihen, että pentua koulutetaan ja lenkit ovat jonkun aikaa välillä vähän tylsiä. :)

   Poista
  3. Kyllä se niin on, että maalaisjärki on otettava käyttöön. Ja nopeastihan tuo pentu kasvaa ja oppii. Vanhempi koira kyllä kestää sen ajan tylsempiäkin lenkkejä.

   - Arkikuvia

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentu 12vk, alkeita

Eilen oli Helan ensimmäinen rokotus. Eläinlääkäri taivasteli sen dumbokorvia ja kiehtovaa rotuyhdistelmää. Hela ei ollut piikistä moksiskaan ja lekuri kirjoitti terveyskorttiin rodun kohdalle "3 rodun super-mix". Hela on opetellut perustaitoja. Ilokseni se kammoaa tassuihin koskemista huomattavasti vähemmän kuin Togo, joka ei halua antaa edes namipalasta tassua, koska inhoaa niin paljon käpälänsä käpälöintiä. Nyt on vielä laitettava tähän loppuun kuva Togosta, jonka koominen istumatyyli jaksaa edelleen huvittaa minua.

Koiranpennun elämää osa 7: rokotus ja rytmitystä

Hela on nyt 12 vkoa vanha ja tänään on iltapäivälle varattu aika ensimmäiseen rokotukseen.  Tässä kuvassa Hela mutustaa rustoluutaan. Se on sen verran maltillinen syöjä, että uskallan antaa sille jo pieniä raakaluita. Luu kattaakin koko aamuruoan.  Tämä pentu ei ole mikään ahmatti. Se ei missään vaiheessa ole jaksanut neljää ruokaa päivässä ja kolmesta ruuastakin aamuateria meni alas tosi nihkeästi, siispä jätin senkin pois. Nykyään se ulkoilee aamulla vähintään tunnin (tänään 1,5h) juosten metsässä vapaana, treenaten kävelyä hihnassa, ja sen jälkeen se vielä järsii heinänkorsia joutomaalla Togon kaivaessa kuoppia. Ulkoilun jälkeen se syö raa'an rustoluun ja menee nukkumaan. Töiden jälkeen Hela syö tuhdin aterian ja tehdään tunnin ulkoilu. Iltaruoan annan klo 17.-18.00 välisenä aikana, jonka jälkeen käydään vielä lyhyellä ulkoilulla.  Tässä yllä Togo näyttää onnelliselta, koska pääsi poikkeuksellisesti myös päivälenkin jälkeen kaivamaan. Pissavahinkoja tulee työpäivän aikana johtue