Siirry pääsisältöön

Takaisin juoksuharrastuksen pariin

Minulla on alkava nivelrikko, joka lopetti juoksuharrastuksen lähes kokonaan jokunen vuosi sitten. Yhtenä päivänä juoksin puolimaratonin, toisena jalkojen isovarpaat tekivät kävelystäkin piinaa. Siitä se sitten jäi pysyväksi riesaksi ja katsoin, että on parempi lopettaa juokseminen kokonaan, koska en enää pystynyt tekemään sitä täysillä. 

Nykyään nivelrikko vaivaa heti, jos kävelen kovalla alustalla liian kauan vääränlaisilla kengillä, eivätkä hyvät kengätkään pelasta, jos alusta on asfalttia ja nivelrasitus päivittäistä. 


Vanha kuva, ihan näin lumista meillä ei ole.

Talvisin puolen tunnin hölkkälenkit kuitenkin luonnistuvat, koska lumi on pehmeä juoksualusta. Siitä pitkäkestoisempaa juoksemista en uskalla kokeilla, mutta aamulenkeillä puoli tuntiakin riittää, koska lenkki on vain osa ulkoilua. 

Tänään hölkkäsin puoli tuntia ja leikitin koiria toisen puoli tuntia. Koska Hela rakastaa juoksemista, se pysyy hyvin rauhallisesti hölkkäävän matkassa ja näyttää nauttivan menosta, koska hölkkääjän kanssa se saa rynnätä eteenpäin niin kovaa kuin haluaa. Se siis todella rakastaa juoksemista!

Potkukelkkakelit ovat vielä kaukana ja pyörälenkeille on jo turhan liukasta, joten tällä hetkellä hölkkäämisen on riitettävä Togollekin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiranpennun elämää osa 8: pentu 13vk, sisäsiisteyden perusoppi käyty, hihnaharjoittelu edessä

Epäilin, ettei Hela opi sisäsiistiksi 4kk:n ikään mennessä, kuten aiemmat koirani, mutta nyt oppimisessa onkin tehty merkittävä harppaus eteenpäin.  Pidätyskyky on yhä todella huono, mutta Hela on oppinut osoittamaan milloin sillä on kakkahätä. Se siis pyytää selvästi ulos.  Pissavahinkojakin on tapahtunut viime aikoina vain kerran päivässä, silloin, kun olen ollut töissä. Muuten on tullut vain pidätyskyvyttömyydestä johtuvia pikku tippoja ulos lähtiessä. Hela yrittää kovasti pidättää, mutta rakko valuttaa lattialle ennen kuin ehdin viemään sen ulos.  Ulkoillessa flexi ei enää riitä. Nyt Helalla on vauhtia niin paljon, että se kipittää flexin kantamattomiin ja vaijeri tökkää, kun liikkumavara loppuu. On siis hihnaharjoittelun aika.  Tämä aiheuttaakin päänvaivaa. Kuinka voin opettaa Helaa, kun minulla on Togo mukana? Aika ei kertakaikkiaan riitä erillisiin lenkkeihin arkipäivisin. Laiska osa minusta haluaisikin antaa sen vetää, kunnes se on tarpeeksi iso vedonestovaljaisiin. Mielenterve

Pentu 12vk, alkeita

Eilen oli Helan ensimmäinen rokotus. Eläinlääkäri taivasteli sen dumbokorvia ja kiehtovaa rotuyhdistelmää. Hela ei ollut piikistä moksiskaan ja lekuri kirjoitti terveyskorttiin rodun kohdalle "3 rodun super-mix". Hela on opetellut perustaitoja. Ilokseni se kammoaa tassuihin koskemista huomattavasti vähemmän kuin Togo, joka ei halua antaa edes namipalasta tassua, koska inhoaa niin paljon käpälänsä käpälöintiä. Nyt on vielä laitettava tähän loppuun kuva Togosta, jonka koominen istumatyyli jaksaa edelleen huvittaa minua.

Koiranpennun elämää osa 7: rokotus ja rytmitystä

Hela on nyt 12 vkoa vanha ja tänään on iltapäivälle varattu aika ensimmäiseen rokotukseen.  Tässä kuvassa Hela mutustaa rustoluutaan. Se on sen verran maltillinen syöjä, että uskallan antaa sille jo pieniä raakaluita. Luu kattaakin koko aamuruoan.  Tämä pentu ei ole mikään ahmatti. Se ei missään vaiheessa ole jaksanut neljää ruokaa päivässä ja kolmesta ruuastakin aamuateria meni alas tosi nihkeästi, siispä jätin senkin pois. Nykyään se ulkoilee aamulla vähintään tunnin (tänään 1,5h) juosten metsässä vapaana, treenaten kävelyä hihnassa, ja sen jälkeen se vielä järsii heinänkorsia joutomaalla Togon kaivaessa kuoppia. Ulkoilun jälkeen se syö raa'an rustoluun ja menee nukkumaan. Töiden jälkeen Hela syö tuhdin aterian ja tehdään tunnin ulkoilu. Iltaruoan annan klo 17.-18.00 välisenä aikana, jonka jälkeen käydään vielä lyhyellä ulkoilulla.  Tässä yllä Togo näyttää onnelliselta, koska pääsi poikkeuksellisesti myös päivälenkin jälkeen kaivamaan. Pissavahinkoja tulee työpäivän aikana johtue