Siirry pääsisältöön

Takaisin juoksuharrastuksen pariin

Minulla on alkava nivelrikko, joka lopetti juoksuharrastuksen lähes kokonaan jokunen vuosi sitten. Yhtenä päivänä juoksin puolimaratonin, toisena jalkojen isovarpaat tekivät kävelystäkin piinaa. Siitä se sitten jäi pysyväksi riesaksi ja katsoin, että on parempi lopettaa juokseminen kokonaan, koska en enää pystynyt tekemään sitä täysillä. 

Nykyään nivelrikko vaivaa heti, jos kävelen kovalla alustalla liian kauan vääränlaisilla kengillä, eivätkä hyvät kengätkään pelasta, jos alusta on asfalttia ja nivelrasitus päivittäistä. 


Vanha kuva, ihan näin lumista meillä ei ole.

Talvisin puolen tunnin hölkkälenkit kuitenkin luonnistuvat, koska lumi on pehmeä juoksualusta. Siitä pitkäkestoisempaa juoksemista en uskalla kokeilla, mutta aamulenkeillä puoli tuntiakin riittää, koska lenkki on vain osa ulkoilua. 

Tänään hölkkäsin puoli tuntia ja leikitin koiria toisen puoli tuntia. Koska Hela rakastaa juoksemista, se pysyy hyvin rauhallisesti hölkkäävän matkassa ja näyttää nauttivan menosta, koska hölkkääjän kanssa se saa rynnätä eteenpäin niin kovaa kuin haluaa. Se siis todella rakastaa juoksemista!

Potkukelkkakelit ovat vielä kaukana ja pyörälenkeille on jo turhan liukasta, joten tällä hetkellä hölkkäämisen on riitettävä Togollekin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

7x halpa arkiruoka: penninvenyttäjän risotto

Kuvassa currylla maustettu vegaaniversio, lihaisaan penninvenyttäjän risottoon voi laittaa jauhelihaa. Kahdelle ihmiselle tehtäessä riittää 150g nauta-sika jauhelihaa, jolloin lopun paketista voi hyödyntää vaikka makaronilaatikkoon. 300g jauhelihapaketista piti lähikaupassa pulittaa 2.09e ja vaikka hinta nousisikin, tämä on silti todella halpa ruoka. Lihaisa penninvenyttäjän risotto kahdelle: Riisiä 150g jauhelihaa (Tilkka ruokakermaa)  Mausteet (suola ja mustapippuri riittävät hyvin) Keitä riisiä kahdelle paketin ohjeen mukaan. Paista jauheliha. Sekoita jauheliha valutettuun riisiin ja mausta. Ruokakermakaan ei ole välttämätön. Lihan rasva tuo ruokaan kosteutta.  Vegaani penninvenyttäjän risotto: Riisiä Soijasuikaleita Kauraruokaa Mausteita (esim. currya ja suolaa) Keitä riisiä paketin ohjeen mukaan. Valmista soijasuikaleet pussin ohjeen mukaan. Sekoita aineet, lisää kauraruokaa ja mausteet. Vegeversioon suosittelen kauraruokaa, koska soijasuikaleista ei irtoa rasvaa kostukkeeksi. Jos

7x arjen säästöjä: luovu rahasyöpöistä

Tämä idea voi saada jonkun kiristämään hampaitaan, koska meihin on niin syvään iskostunut se ajatus, että omistaminen on vaurauden ja hyvinvoinnin edellytys.  Ei ole. Esimerkiksi tämä pyhä lehmä, auto, ei vaadi omistamista. Jos asuu kaupungissa, autoa ei tarvitse ollenkaan. Tiedän sen itse, koska maalta kaupunkiin muuttaessa luovuin omasta autosta ja kuukausittainen säästö oli niin konkreettinen, että se oikeasti tuntui. Kun lähdetään lomareissulle tai tarvitsen autoa päiväksi tai pariksi muuten vain, vuokraan sen. Esimerkiksi Scandia Rentiltä saa vuokrattua pienimmän mallin hintaan 56,10e/vrk (100km kilometriraja) tai 68,85e/vrk (rajattomat kilometrit). Jos tämä tuntuu paljolta, laskepas oman auton ylläpitokustannukset ja vielä bensakulut päälle, koska omalla autolla tulee ajettua silloinkin, kun oikeasti ei autokyytiä tarvitsisi. Omasta autosta ei kannata luopua, jos matkustaa monen päivän reissuja monta kertaa vuodessa tai asuu syrjässä, mutta muuten autosta luopuminen on iso säästö

7x halpa arkiruoka: riisipuuro ja karjalanpiirakat

Oletko koskaan miettinyt, miksi arjen ruokahuollon pitää nykyään olla niin vaikeaa? Ravintosuosituksista on tullut uskonto, josta poikkeaminen herättää meissä - etenkin lapsiperheen äideissä - kytevän kroonisen syyllisyyden. Ajatella, että vielä 80-luvulla voitiin kattaa pöytään kattilallinen riisipuuroa ja kutsua sitä lounaaksi! Riisipuuro on herkullista, täyttävää, sitä voi syödä monella tapaa, esim. kaneli-sokerin tai kiisselin tai vaikka hillosilmän kanssa, ja se on halpaa. Moni pelkää riisipuuron keittämistä, mutta todellisuudessa sekin on naurettavan helppoa, kun muistaa että riisipuuron voi helpoimmillaan jopa hauduttaa kypsäksi. Sitä ei tarvitse kiehuttaa hurjana ryöppynä yli äyräiden! Lopun puurosta voi hyödyntää riisipiirakoiden tai rostisten tekoon.