Siirry pääsisältöön

Leivontaa ja ruokahöpötystä

En yleensä pidä smoothieista, mutta jokunen aika sitten hyödynsin ylikypsän banaanin aamupalasmoothieen. Keksin naurettavan helpon ohjeen:

  • 1 kypsä banaani
  • 1dl vaniljajogurttia
  • 1dl appelsiinitäysmehua
  • pieni kourallinen pähkinöitä
  • 1rkl KauraKuitusta (tai muuta kuitulisää)
Käytän smoothien teossa sauvasekoitinta, koska blenderi on rikki ja olenkin huomannut, että nuo smoothiekoneet ovat täysin turhia. Sauvasekoitin hoitaa homman ja on helpompi pestä. 


Viikonloppuna tein puolukkajuustokakun ajatuksena testata sopisiko se joulupöytään jälkiruuaksi. Ihan hyvä tuli, mutta ei niin hyvä, että tekisin uudestaan. Seuraava kokeilu tuleekin olemaan joku luumukakun tapainen. Luumusta saa yleensä juuri sopivan makeaa, mutta ei liian imelää. 

Jouluruoka tuottaa minulle ongelmia, koska en syö lihaa tai kalaa. Mitä suolaista juhlaruokaa oikein voisin kehitellä? 

Näin jossain ruokalehtisessä kasvispaistin ohjeen, mutta koska pöydässä tulee jo olemaan porkkanalaatikkoa ja perunalaatikkoa, en kauheasti juurespainotteisesta ohjeesta innostunut. Ehkä sitä voisi kuitenkin muunnella vaikka sienillä? Ohjeen muokkaus onkin nyt työn alla.

Jokunen joulu taaksepäin tein pöytään punajuuri-aurajuustopiirakan. Sehän olikin ihan hyvä, mutta aivan älyttömän suolainen eli sekään ei tule kuulumaan joulupöytään, sen sijaan karjalanpiirakat tulen kyllä leipomaan niin kuin joka joulu. 

Seitan-kinkkua kokeilin viime vuonna ja se oli aivan hirveää! Kinkunkorvikkeet saavat suosiolla jäädä pois joulupöydästä.

Ehkä tässä joulua odotellessa voisinkin kehitellä uusia smoothieita. Niissä on vaikea epäonnistua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiranpennun elämää osa 8: pentu 13vk, sisäsiisteyden perusoppi käyty, hihnaharjoittelu edessä

Epäilin, ettei Hela opi sisäsiistiksi 4kk:n ikään mennessä, kuten aiemmat koirani, mutta nyt oppimisessa onkin tehty merkittävä harppaus eteenpäin.  Pidätyskyky on yhä todella huono, mutta Hela on oppinut osoittamaan milloin sillä on kakkahätä. Se siis pyytää selvästi ulos.  Pissavahinkojakin on tapahtunut viime aikoina vain kerran päivässä, silloin, kun olen ollut töissä. Muuten on tullut vain pidätyskyvyttömyydestä johtuvia pikku tippoja ulos lähtiessä. Hela yrittää kovasti pidättää, mutta rakko valuttaa lattialle ennen kuin ehdin viemään sen ulos.  Ulkoillessa flexi ei enää riitä. Nyt Helalla on vauhtia niin paljon, että se kipittää flexin kantamattomiin ja vaijeri tökkää, kun liikkumavara loppuu. On siis hihnaharjoittelun aika.  Tämä aiheuttaakin päänvaivaa. Kuinka voin opettaa Helaa, kun minulla on Togo mukana? Aika ei kertakaikkiaan riitä erillisiin lenkkeihin arkipäivisin. Laiska osa minusta haluaisikin antaa sen vetää, kunnes se on tarpeeksi iso vedonestovaljaisiin. Mielenterve

Pentu 12vk, alkeita

Eilen oli Helan ensimmäinen rokotus. Eläinlääkäri taivasteli sen dumbokorvia ja kiehtovaa rotuyhdistelmää. Hela ei ollut piikistä moksiskaan ja lekuri kirjoitti terveyskorttiin rodun kohdalle "3 rodun super-mix". Hela on opetellut perustaitoja. Ilokseni se kammoaa tassuihin koskemista huomattavasti vähemmän kuin Togo, joka ei halua antaa edes namipalasta tassua, koska inhoaa niin paljon käpälänsä käpälöintiä. Nyt on vielä laitettava tähän loppuun kuva Togosta, jonka koominen istumatyyli jaksaa edelleen huvittaa minua.

Koiranpennun elämää osa 7: rokotus ja rytmitystä

Hela on nyt 12 vkoa vanha ja tänään on iltapäivälle varattu aika ensimmäiseen rokotukseen.  Tässä kuvassa Hela mutustaa rustoluutaan. Se on sen verran maltillinen syöjä, että uskallan antaa sille jo pieniä raakaluita. Luu kattaakin koko aamuruoan.  Tämä pentu ei ole mikään ahmatti. Se ei missään vaiheessa ole jaksanut neljää ruokaa päivässä ja kolmesta ruuastakin aamuateria meni alas tosi nihkeästi, siispä jätin senkin pois. Nykyään se ulkoilee aamulla vähintään tunnin (tänään 1,5h) juosten metsässä vapaana, treenaten kävelyä hihnassa, ja sen jälkeen se vielä järsii heinänkorsia joutomaalla Togon kaivaessa kuoppia. Ulkoilun jälkeen se syö raa'an rustoluun ja menee nukkumaan. Töiden jälkeen Hela syö tuhdin aterian ja tehdään tunnin ulkoilu. Iltaruoan annan klo 17.-18.00 välisenä aikana, jonka jälkeen käydään vielä lyhyellä ulkoilulla.  Tässä yllä Togo näyttää onnelliselta, koska pääsi poikkeuksellisesti myös päivälenkin jälkeen kaivamaan. Pissavahinkoja tulee työpäivän aikana johtue