Siirry pääsisältöön

Leivontaa ja ruokahöpötystä

En yleensä pidä smoothieista, mutta jokunen aika sitten hyödynsin ylikypsän banaanin aamupalasmoothieen. Keksin naurettavan helpon ohjeen:

  • 1 kypsä banaani
  • 1dl vaniljajogurttia
  • 1dl appelsiinitäysmehua
  • pieni kourallinen pähkinöitä
  • 1rkl KauraKuitusta (tai muuta kuitulisää)
Käytän smoothien teossa sauvasekoitinta, koska blenderi on rikki ja olenkin huomannut, että nuo smoothiekoneet ovat täysin turhia. Sauvasekoitin hoitaa homman ja on helpompi pestä. 


Viikonloppuna tein puolukkajuustokakun ajatuksena testata sopisiko se joulupöytään jälkiruuaksi. Ihan hyvä tuli, mutta ei niin hyvä, että tekisin uudestaan. Seuraava kokeilu tuleekin olemaan joku luumukakun tapainen. Luumusta saa yleensä juuri sopivan makeaa, mutta ei liian imelää. 

Jouluruoka tuottaa minulle ongelmia, koska en syö lihaa tai kalaa. Mitä suolaista juhlaruokaa oikein voisin kehitellä? 

Näin jossain ruokalehtisessä kasvispaistin ohjeen, mutta koska pöydässä tulee jo olemaan porkkanalaatikkoa ja perunalaatikkoa, en kauheasti juurespainotteisesta ohjeesta innostunut. Ehkä sitä voisi kuitenkin muunnella vaikka sienillä? Ohjeen muokkaus onkin nyt työn alla.

Jokunen joulu taaksepäin tein pöytään punajuuri-aurajuustopiirakan. Sehän olikin ihan hyvä, mutta aivan älyttömän suolainen eli sekään ei tule kuulumaan joulupöytään, sen sijaan karjalanpiirakat tulen kyllä leipomaan niin kuin joka joulu. 

Seitan-kinkkua kokeilin viime vuonna ja se oli aivan hirveää! Kinkunkorvikkeet saavat suosiolla jäädä pois joulupöydästä.

Ehkä tässä joulua odotellessa voisinkin kehitellä uusia smoothieita. Niissä on vaikea epäonnistua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

7x arjen säästöjä: luovu rahasyöpöistä

Tämä idea voi saada jonkun kiristämään hampaitaan, koska meihin on niin syvään iskostunut se ajatus, että omistaminen on vaurauden ja hyvinvoinnin edellytys.  Ei ole. Esimerkiksi tämä pyhä lehmä, auto, ei vaadi omistamista. Jos asuu kaupungissa, autoa ei tarvitse ollenkaan. Tiedän sen itse, koska maalta kaupunkiin muuttaessa luovuin omasta autosta ja kuukausittainen säästö oli niin konkreettinen, että se oikeasti tuntui. Kun lähdetään lomareissulle tai tarvitsen autoa päiväksi tai pariksi muuten vain, vuokraan sen. Esimerkiksi Scandia Rentiltä saa vuokrattua pienimmän mallin hintaan 56,10e/vrk (100km kilometriraja) tai 68,85e/vrk (rajattomat kilometrit). Jos tämä tuntuu paljolta, laskepas oman auton ylläpitokustannukset ja vielä bensakulut päälle, koska omalla autolla tulee ajettua silloinkin, kun oikeasti ei autokyytiä tarvitsisi. Omasta autosta ei kannata luopua, jos matkustaa monen päivän reissuja monta kertaa vuodessa tai asuu syrjässä, mutta muuten autosta luopuminen on iso säästö

Tulossa lisää säästövinkkejä

Tein aiemmin 7x -sarjan halvoista arkiruoista ja se sai todella paljon lukijoita. Ajattelin, että aihe on varmasti tapetilla nyt, kun hinnat nousevat. Meilläkin on lähikaupassa hinnat menneet aivan hirveiksi. Eräskin meidän perheen suosikkituote maksoi ennen noin 1,50e, nyt se on 2,79. Ja tuo hinnannousu tapahtui kertarysäyksellä. Tämä kyseinen leivonnainen jää meiltä nykyään kokonaan ostamatta. Tällä hetkellä hinnat ovat sitä luokkaa, että leipomisesta on tullut kannattavaa siitä huolimatta, että jauhojenkin hinta on noussut.  Ajattelin siis tehdä uuden säästämiseen liittyvän julkaisujen sarjan. Tällä kertaa kaikki säästövinkit eivät liity ruokaan ja yksi niistä on sellainen, joka voi nostaa tunteet pintaan ainakin niillä, jotka ovat tottuneet toimimaan arjessa tietyllä tavalla ja tottuneet siihen, että asioiden omistaminen kertoo hyvästä elämästä.  Itse olen hyvä säästämään arkipäivän käytännön asioissa ja hankinnoissa, mutta hiton huono pistämään rahaa ns. 'sukanvarteen'. Tä

Läheltä piti!

Toissa päivänä menin Togon kanssa iltakävelyn jälkeen viereiselle autiolle tontille, että Togo saisi toteuttaa itseään kaivamalla ja metsästämällä hiiriä. Laitoin kuulokkeet päähän ja kuuntelin musiikkia, koska kaivaminen on Togon ikioma juttu, minä vain seuraan perässä ja yritän olla puuttumatta asiaan. Ei siinä ehditty kauan olemaan, kun jouduin hätistelemään kimpustani aggressiivista ampiaista. Vilkaisin sivulleni ja näin, että Togon kimpussa niitä pyöri jo harmaana pilvenä!  Kaivaessaan Togo oli löytänyt maa-ampiaisten pesän, enkä minä ollut musiikin läpi kuullut niiden vihaista surinaa. En myöskään ollut yhtään seurannut Togon tekemisiä, olihan minun virkani toimia vain hihnanpidikkeenä.  Ennätin tajuta, että Togo oli liikehdinnästä päätellen saanut vähintään yhden piston, kunnes juoksinkin jo koiraa perässä repien karkuun parvena kimppuun käynyttä ampiaispopulaatiota. Onneksi ne eivät lähteneet jahtaamaan meitä sen kauemmaksi. Päästiin kotipihaan rauhoittumaan ja kotiin tarkistam